Bal felső ikon

Üvegképek

Jobb alsó ikon
Nem találtad meg az ideális üvegképet?
Készítsd el saját fotód alapján!
üvegkép tervezőEgyedi Üvegkép

A legszebb pillanatok – üvegképre nyomtatva

Az üveg használata több ezer éves múltra tekint vissza. Az üvegművészet az iparművészet egyik ága. Az egyiptomi papok már a Krisztus előtti 4. században készítettek üvegből korsókat vagy fiolákat, innen terjedt el az üveggyártás a Földközi-tenger medencéjében, később pedig a rómaiaknak köszönhetően a provinciákba. A Római Birodalom kettészakadása után Bizánc lett az üvegművészet fellegvára, ott készültek az üvegmozaikok nagy része, melyek máig fennmaradtak.  Na de hogyan jutottunk el innen, egészen a üvegképek modern nyomtatási technikájához?

Az ókorban az üvegképek úgy készültek, hogy két üveglap közé helyezték el a díszítményt, majd később arany fóliába karcoltak. Itáliában a 13. századtól, Németországban pedig a 14. századtól vannak emlékek, mikor díszítő betétként használták, majd a 15. századtól már a kisméretű önálló üvegképek is megjelentek. A 16. század második felétől már sorozatgyártásban is készültek Velencében és Muranoban, majd a 17.századtól egyre inkább elterjedtek Közép és Nyugat Európában is, sőt a 17.század végén már Erdélyben is készítettek üveg ikonokat. A 18. század közepéig főként tájkép, portré, zsáner, rokokó idillt jelenítettek meg, illetve az ellenreformáció nyomán a a szentképek kezdtek elterjedni. 
Az üvegképek szépségén kívül  a tartósság volt a lényeg, melyet a mai modern technikával maximálisan biztosítunk!
Néhány faldekorációs műalkotás ellenében az üvegre nyomtatott kép megfizethető és dekoratív eleme bármely otthonnak. Sőt manapság az üvegképek egyre több belsőépítész alapvető elemei között szerepelnek!

Előnye a papírral szemben

A digitális világban folyamatosan minden a telefonon van, de mindenkinek hiányzik a kézzelfogható fotó érzése, főleg, ha minőségi üvegen, nagyított verzióban láthatjuk viszont kedvenc emlékeinket. Az üveg nyomtatás hatalmas előnye, hogy szinte bármilyen képet képesek vagyunk üvegre nyomni. Legyenek azok mozgalmas geometriai formák, pompás színek áradata, különböző árnyalatok, vagy a legrészletesebb kinagyított családi képek. Minden üvegre nyomtatott alkotás úgy hat a térben, mintha valóban ott lenne a megjelenített elem. A közvetlenül az üvegre nyomtatott kép csillogása olyan hatást kelt, hogy az biztosan a helység központi elemévé válik. A tökéletesen kidolgozott színek a papírral ellentétben nem fakulnak ki!
Az üveg időtálló és örök dísze lesz faladnak! Tökéletesen ellenáll a lakásban megnövekedett páratartalomnak, a napsugarak fakító hatásának, tisztításuk is könnyebb egy átlagos fotópapírral szemben.
Az üvegkép színei
A nyomtatási folyamat során az üvegre nyomott színek teljesen megegyeznek az eredeti kép vagy fotó színeivel, a tökéletes nagyítási technika által pedig egy jó minőségű kép akár olyan élethű lehet, hogy szinte kiugrik a falból.
Mindenkinek van életében egy olyan megörökített emlék, egy olyan fotó, amelyet szívesen megmutatna mindenkinek, aki vendégségbe érkezik otthonába. Erre a legjobb módszer az üvegkép  nyomtatás. Mutasd meg Te is bátran kedvenc képedet, vagy művészi önkifejezésed egy üvegkép által.

A képet közvetlenül az üveg hátoldalára nyomtatjuk, amellyel rendkívül elegáns, csillogó hatást érünk el. Olyan dekoráció készíthető vele, ami garantáltan elragadja a látogatók, vendégek figyelmét. Felhelyezése rögzítő távtartókkal történik, amit a képhez biztosítunk.  Az üvegképek előnye, hogy divatos, könnyen tisztítható, nem kopik és nagyon szép dísze a lakásnak. 

Fontos, hogy mielőtt megrendelnéd a tetszőleges képet, vagy kinyomtattatnád kedvenc családi fotóidat, emlékeidet válaszd ki otthonodban azt a helyet, ahol igazán jól nézne ki! A jól megválasztott hely legalább olyan fontos, mint az elkészült üvegkép minősége.
Válassz tehát saját fotóidból bármilyet, vagy galériánkból egy tetszőleges darabot, mi garantáljuk, hogy álomszép otthon dekorációt készítünk belőle, mely méltó ajándék is lehet!

Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legújabb termékeinkről, akcióinkról!