A vászonképek által a (fényképes) emlékeid életre kelnek
2020. 10. 12.

Vajon a képek, festmények, a vizuális kultúra miért van oly erőteljes hatással az emberekre?

Amennyiben előfordult már veled az, hogy nem tudtál erőteljes érzések nélkül elmenni egy falra függesztett kép előtt egy galériában, vagy egy kirakat előtt, akkor tudod, hogy miről is van szó. A vászonképek által a vizualitás mintha magasabb szintre emelkedne, nem lehet figyelmen kívül hagyni ezen képek jelenlétét egy-egy helyiségben, hiszen szinte arra ösztönzik az elhaladókat, hogy fokozottan oda irányítsák a figyelmüket.

Mindezzel azonban nem feleltünk az elsőként feltett kérdésre. Most megkíséreljük:

  • a képek olyanok, mint valamiféle vizuális emlékeztetők (emberekre, helyekre, tevékenységekre, élményekre, érzésekre, tapasztalatokra, eseményekre emlékeztetnek bennünket)
  • a megélt örömteli, gazdag emlékek a képek által szinte újra-élhetővé válnak
  • egy elvesztett szerettünkről készült fénykép felbecsülhetetlen értékké válhat számunkra
  • ha gyerekeink, barátaink, vagy rokonaink távol vannak tőlünk, elviselhetőbbé válik a hiányuk, ha a fényképüket szemléljük.

 

Azok a sokoldalú (vászon)képek…

Vannak emberek, akik fontosnak tartják a jövő képre történő kivetítését (ezt hívják vizualizációnak). Ha mondjuk egy csodálatos házat, autót, karriert, utazást stb. képzeltél el magadnak a jövőben, segíthet a motiváció fenntartásában az erről készült képek szemlélése (akár egy kollázs formájában is).

Ugyanakkor a képek dekorációs mibenléte is kimagasló helyen szerepel, hiszen egy csupasz falra helyezett vászonképpel máris otthonosabbá, barátságosabbá varázsolható a légkör.

A képek készítése mellett a képekkel való tércsinosítás, helyiség-öltöztetés is művészetnek bizonyul – gondoljunk csak példaképpen a lakberendezésre, vagy a wall artra. Hogy miért művészet a faldíszítés? Mivel ez dekorációs eljárás, a belsőépítészethez és általában a művészetekhez hasonlóan: kreativitást igénylő „szertartás”, az önkifejezés egyik látványos módszere.

A vászonképek világában szinte nincs lehetetlennek minősülő megjelenítendő téma, hiszen az állat- és növényvilágtól, az egyedi megoldásokon át egészen a magasművészetig bármit rányomtathatunk a minőségi vászon felszínére – így a vászonképek otthonunk lenyűgöző és szemet gyönyörködtető design tárgyaivá nőhetik magukat.

 

Melyek a vászonképek főbb előnyei?

 

Illusztráció forrása: https://addyzeal.com/

 

Nem vakít el a csillogásuk – itt természetesen az üveg hátterébe keretezett, fényes papírra nyomtatott fényképekről van szó, amelyek nagyszerűek, és kiváló lehetőséget nyújtanak az emlékek őrzése és a dekorálás terén is, azonban a sokfényű helyiségekben (akár természetes fényről, akár mesterségesről beszélünk) a fényes felületük zavaróan tükröződhet. A szemlélő szemét jobban igénybe veheti. Ezzel ellentétben a vászonképek szatén-matt felülete ideális médiumként jelenik meg, mely nem tükrözi a fényt az erőteljesen megvilágított helyiségekben sem.

Sokoldalúság és stílus – amennyiben egy olyan lakásdekorációs megoldás után kutakodsz, amely szinte bármilyen stílushoz kiválóan illeszkedik, akkor a választ a vászonképek klasszikus és időtlen tulajdonságaiban meg fogod találni. Stílusok jönnek-mennek, a trendek tiszavirág-élete is gyorsan elillan, azonban a faladra kihelyezett minőségi vászonképek évek, akár évtizedek múltán is remekül fognak kinézni, optimálisan és természetesen fognak illeszkedni bármilyen stílushoz.

Ezzel a stílusos otthonszépítő megoldással nem kell a zsebed mélyére nyúlnod – meglehet, hogy még a közepéig sem szükséges lenyúlnod, hiszen a vászonképek pénztárcabarát befektetésnek minősül. Ez a megfizethetőség azonban csöppet sem fogja maga alá gyűrni a minőséget. Főként abban az esetben válik hangsúlyossá ez az ismérve, ha mondjuk egy híres műalkotás tökéletes másolatát szeretnéd az otthonod falán látni.

Méretopció az elvárásokhoz igazítva – a vászonképek többféle méretben kaphatók, választhatsz többrészes, egyúttal többméretes vászonképet, vagy egyetlen nagyobb méretet egyaránt.

Nincs az a fénykép vagy festmény, amely nem lenne megnyerő vászonra nyomtatott formájában –  kiválaszthatod a számodra leginkább fontos, valamilyen oknál fogva értékes fényképet, családi fotót vagy akár a hobbi teamedről készült legemlékezetdúsabb fényképet: mindegyik jól fog mutatni vászonra nyomtatott formájában.

A vászon évszázadok óta bizonyítja időtállóságát – a vászon művészeti célból történő használata több évszázados múlttal rendelkezik. Természetes hatásának, erős, strapabíró tulajdonságainak köszönhetően nem meglepő tény, hogy a vászonképek nagy népszerűségnek örvendenek.

A vászonképek által életre keltheted legszebb emlékeidet – a minőségi vászonképek fenyőkeretekre vannak feszítve, a 3D minőségű képek a falon szinte életre kelnek. Díszesek, azonban nem keltenek meghökkentő giccshatást a szemlélőkben, hanem inkább az egyszerű és természetes hatékonyság elvén gyönyörködtetnek.

Bal felső ikon
Blog
Jobb alsó ikon
Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legújabb termékeinkről, akcióinkról!