A vászonképek világában te is megtalálod az ízlésedhez leginkább igazodó példányokat
2020. 10. 10.

A fal az otthon egy olyan szignifikáns része, amelynek díszítése akár művészetté, kreatív önkifejezéssé is fejlődhet. Az otthoni falművészet által helyhez juttatjuk a személyiségünk egy-egy fontos alkotóelemét, betekintést engedünk stílusérzékünkbe, világra való rálátásunkra egyaránt – mintegy kiállítjuk életünk azon „lenyomatait”, amelyek meghatároznak bennünket, és amelyet szívesen megosztunk másokkal is.

A falra függesztett design tárgyak ezért a privát és a publikus szféra mezsgyéjén helyezkednek el, hiszen láttatunk önmagunk világából kis részleteket, ami kifelé, azaz a „mások” felé egyfajta ismeretközlésnek bizonyul; befelé, azaz magunk felé pedig: emlékfelidézés, szépség iránti igényünk egyik testet öltött változata.

 

Varázsold szemrevalóvá a faladat az ízlésedhez leginkább igazodó vászonképek segítségével!

Illusztráció forrása: https://printmeposter.com/

A megfelelően kiválasztott vászonképek által harmonikus belső teret biztosíthatunk a magunk és szeretteink számára.

Rögtön az elején feltesszük a kérdést, mely szerint: szeretnéd, ha az otthonod valóban visszatükrözné, sugározná a stílusod, melyre egyértelműen és magabiztosan rámondhatod, hogy „az enyém”? Mindehhez keresed az ideális vászonképeket, melyeken megnyerő családi fotók tökéletes másolatai, kedves közös emlékek, esetleg az általad leginkább kedvelt festmények köszöntenének nap nap után?

Ha szétnézel a környezetedben, tapasztalhatod, hogy a vászonképek egyre népszerűbbé válnak a lakásoktól az irodákon, éttermeken át egészen az üzletekig. Természetesen, mint manapság oly sok mindennel kapcsolatban, a vászonképek kapcsán is belecaplathatunk a választási nehézségek kelepcéjébe, nehezen tudunk állást foglalni, illetve voksolni egyik vagy másik tetszetős példány mellett. Meglehet, hogy éppen az alábbiakban ecseteltek szolgálnak támpontként számodra – igyekszünk abban segíteni, hogy könnyebben eligazodhass a vászonképek világában.

Kíváncsi vagy arra, hogy vajon melyik lehetőség illik a leginkább hozzád, mellyel a vászonkép már nem egy egyszerű falékesítő eszköz, hanem egy műalkotás, mely tökéletesen harmonizál otthonod belső kialakításához?

 

Miért éppen vászon?

Miért kerül előtérbe a vászon a papírral szemben? Az általában téglalap vagy négyzet alakú, fakeretekre kézzel kifeszített vászonkép nem más, mint egy vászonfelületre nyomtatott kép, melyet eredetileg különféle festmények reprodukciós szándékával hoztak létre. Ezekkel a remek dekorációs megoldásokkal lehetővé válik, hogy egyedi arculattal vértezzük fel otthonainkat, munkahelyeinket – a lehetőségek széles skálán mozognak, hiszen szinte minden kép rányomtatható a vászonfelületre.

Amellett, hogy egy költséghatékony, dekoratív megoldásról van szó, kijelenthető, hogy a vászon bármilyen típusú fotópapírnál tartósabb. A vászonfelületre nyomtatott fotók nem reagálnak érzékenyen a nedvességre, az idő vasfoga nem halványítja, fakítja a képeket (ahogyan teszi azt a papíralap esetében). Amennyiben a kiskutyánk, vagy a legkisebb családtag arra vetemedne, hogy szétcincálja… nos, igencsak meggyűlik vele a gondja.

További ismérvként tartható számon a vásznak texturált felülete, mely élénkebbé, egyúttal érdekesebbé is teszi a felszínükön megjelenített képeket – néha az a benyomásunk támadhat, miközben egy színvonalas vászonképet nézünk, melyen példaképpen kedvenc festőnk egyik jellegzetes alkotása szerepel, mintha csak az eredetit szemlélnénk.

Illusztráció forrása: https://www.behance.net/

 

Továbbá a vászonképek esetében az is kivitelezhető, hogy egy megjelenített fotót több részletben helyezzünk a falunkra, mely különleges, eredeti megoldást kínál számunkra.

Ezenkívül, amennyiben művészetrajongóként nagy örömünket lelnénk egy a nappalink falán ékeskedő Leány gyöngy fülbevalóval, Mona Lisa remeken, netán nem bánnánk, ha Boticelli Vénusza üdvözölne bennünket, ha benyitunk otthonunkba… megtehetjük, hiszen a vászonképek ezt is lehetővé teszik számunkra – mindezt pedig pénztárcakímélő módon.

A vászonképet lehetőséget kínálnak számunkra, hogy igényeink szerinti képekkel varázsolhatjuk elragadóbbá otthonunkat – mindezt pedig szabadon választott méretben. Itt az idő, hogy a saját képeidet is művészi képpé formálva láthasd viszont a környezetedben.

 

A vászonképek karbantartásáról

Noha a vásznak tartósságáról a fentiekben már szót ejtettünk, azonban nem maradhat ki a sorból az sem, hogy néha gondoskodnunk kell arról, hogy évtizedekig beragyogják a személyes mikrovilágunkat. Annak érdekében, hogy mindvégig csodálatosak maradhassanak, érdemes betartanunk néhány vászonképkarbantartási-előírást, mégpedig a következőket:

  • figyeljünk arra, hogy ne tegyük ki túl hosszú ideig a közvetlen napfénynek a vászonképeinket, hogy sokáig gyönyörködhessünk benne
  • habár a vásznak vízbiztosnak minősülnek, mégis törekedjünk kerülni a vízzel történő tisztítást – ehelyett portalanítsuk tollseprűvel, vagy egy darab szövettel (amennyiben néha egy kis nedves ronggyal mégis át szeretnénk törölni a felszínt, igyekezzünk gyorsan egy szárazzal is után-törölni)
  • ne helyezzük a vászonképünket olyan helyiség falára, ahol nagy a hőség és a páratartalom, hiszen ez károsítja a vásznak.

 

Időben tervezzük meg a vászonképeknek szánt helyet

Az időben történő megtervezés alatt itt tulajdonképpen vásárlás előtti tervezésre gondolunk. Amennyiben mindössze egy vászonképpel kívánjuk felékesíteni a meghitt hajlékunk egy bizonyos részét, úgy nem szükséges azon törnünk  a fejünket, hogy megfelelően tudjuk elrendezni a falon – ez utóbbi kihívással leginkább több vászonkép esetében szembesülhetünk. 

Sokan kedvelik az azonos méretű, sorban elhelyezett megoldást, azonban olyanok is akadnak, akik leginkább a kreatívabb, egyedi elrendezéseket részesítik előnyben – kísérletezni szeretnének a méretekkel és elhelyezési módokkal egyaránt.

Bal felső ikon
Blog
Jobb alsó ikon
Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legújabb termékeinkről, akcióinkról!