Vastapsfelelősök – A kulisszák mesterei a színház titkairól

Vastapsfelelősök – A kulisszák mesterei a színház titkairól

Rajongsz a színházért? Téged is elvarázsolnak és rabul ejtenek azok a csodák, amelyek estéről estére megtörténnek a színpadon? Mindig is érdekelt, hogyan születik meg a varázslat? Akkor a Vastapsfelelősök – A kulisszák mesterei a színház titkairól című könyv neked szól. 

Lovász-Horváth Nikolett a magyar színházi világ bennfentese, óriási feladatra szánta el magát. Kézen fogja a mindenkori nézőt és a díszletelemeken, lámpafényeken át elkalauzolja egy meglepetésekkel teli világba, a színfalak mögé. Ha vele tartunk, nem csupán a színházi szakmák apraja-nagyját ismerhetjük meg kívül-belül, hanem a szakmák mögött rejtőző embereket is, akik nélkül bizony nem gördülne fel a vörös függöny este 7-kor. Az ő felelősségük, hogy ebben az összetett világban estéről-estére minden működjön, míg a nézőknek sokszor fogalma sincs, mennyi minden állhat vagy bukhat két összecserélt kelléken….

A színházi kulisszák sok titkot rejtenek. Minden előadás valódi küzdelem a sikerért, amiért nem csak a színészek, de a műszak is megdolgozik. Honnan tudja a súgó, hogy mikor szorul a színész a segítségére? Miként lehet az asszisztens a rendező igazi társa? Milyen egy igazi gyorsöltözés? Mi történik, ha nem sül el időben egy kelléknek használt fegyver? Hogyan varázsolják át pillanatok alatt a színpadképet a díszítők? Milyen módszerekkel dolgoznak a koreográfusok? Mi jelenti az igazi kihívást az ügyelők számára? Miért is van szükség annyi lámpára a színházban? Ez a könyv most egy különleges utazásra hív a színházi kulisszák mögé, amelyben öltöztetők, díszítők, kellékesek, súgók, rendezőasszisztensek, világosítók, hangosítók, koreográfusok és ügyelők mesélnek arról, hogy mi is történik a függöny mögött, amit már a reflektorok sem világítanak meg.

“Nagyon köszönöm, hogy a csapatban lehetek! Nagyon jól szórakoztam a magam és a többiek kínjain is. Ez igazán hiánypótló kiadás lesz!” (Simon Kornél)

A kötetben megszólalnak a Radnóti Színház, Madách Színház,Thália Színház, Katona József Színház valamint a Jurányi Produkciós Inkubátorház háttér dolgozói. Ők azok a fantasztikus emberek, akik az árnyékban megbújva felelnek a sikerért. Az ő történeteik pedig amellett, hogy mosolyt csalnak az arcunkra közelebb engednek minket, ahhoz a rejtett világhoz amelyre mindig is kíváncsiak voltunk. Az olvasók szórakoztatásából természetesen a színészek sem maradhatnak ki. Hegyi Barbara, Hevér Gábor, Vecsei H. Miklós, Wunderlich József, Elek Ferenc, Ónodi Eszter, Lengyel Tamás, Kovács Patrícia, Tenki Réka, Magyar Attila, Scherer Péter, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Oroszlán Szonja, Veréb Tamás, Petrik Andrea, Molnár Áron, Pál András, Rétfalvi Tamás, Nagy Dániel Viktor pedig elkalauzolnak bennünket – a teljesség igénye nélkül – a Játékszín, Centrál Színház, Operett Színház, Pesti Színház és a Vígszínház kulisszái közé.

Ha a fentiek nem győztek meg eléggé, akkor itt kapsz a kötetből egy kis ízelítőt.

Megjelenés: 2018. április 16.

Megvásárolható: a kiadó honlapján, valamint a Libri és Líra könyvhálózatokban.

Dedikálás: április 22-én, hogy ne maradj le kattints ide.

Kapcsolódó bejegyzések

  • libri_zsófi.jpg

"Az életem főtevékenysége az olvasás" - Interjú Szilágyi Zsófiával

A tavalyi év könyvtermésének legjavából előválogatott tíz könyv, valamelyike nyeri majd el a Libri irodalmi díjat 2018-ban. A kötetek pedig, ahogy már megszokhattuk nem csak az olvasók, hanem az öt fős zsűri kegyeiért is harcba szállnak. Ennek apropóján beszélgettünk a zsűri egyik tagjával...

  • don.jpg
  • LID_zsurik_OK_szines_small-e1523970935669.jpg
  • 48228_LID_opera_380x240mm_k.jpg
  • konyvek.jpg
  • konyvek_2-e1523973365427.jpg

Libri irodalmi díjak 2018

Idén sem maradunk díjnyertes olvasmányok nélkül nélkül! Hála a Librinek 2018-ban is kiosztásra kerülnek az irodalmi díjak, ahol tíz kortárs szerző művét veszi górcső alá a szakmai zsűri és természetesen az olvasóközönség. A Libri Könyvkereskedelmi Kft. által 2016-ban alapított díj az előző év...

  • A-halál-az-egyetlen-dolog-ami-örök..jpg

A halál markában - 13 perc

A 21. század kiadónak hála újabb remekművet ismerhetünk meg Sarah Pinborough tollából. Az írónő legújabb regénye a 13 perc nem csak a pszichológiai thriller kedvelők számára igazi csemege, hanem azok számára is, akik szeretik az izgalmas young adult irodalmat. Pinborough első magyar nyelven...

Szólj hozzá!