Tóth Kinga: Holdvilágképűek könyvbemutató

Tóth Kinga: Holdvilágképűek könyvbemutató

Ha egy különleges élményre vágytok, akkor feltétlenül látogassatok el november 28-án a Petőfi Irodalmi Múzeumba. Tóth Kinga rendhagyó könyvbemutatója igazi csemegének ígérkezik az irodalom és a vizuális kultúra kedvelői számára. 

Tóth Kinga érdekes, egyedi színfoltja a magyar irodalmi és művészeti életnek. A Magvető Kiadó szerzője. A Holdvilágképűek című könyve a 2017-es ünnepi könyvhétre jelent meg. Ő kapta 2017 tavaszán a Hazai Attila-díjat, és előkelő helyet foglalt el Az idei Margó Fesztivál short listjén is: beválogatták a díj 10 várományosa közé, emellett a fesztiválon elnyerte a Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját.

A Holdvilágképűek című kötet angol verziójával (Moonlight faces) elnyerte az International Writing Program (Nemzetközi Íróprogram) ösztöndíját, 3 hónapot tölthet az Egyesült Államokban a program kitüntetett 50. évfordulója alkalmából. Seattle-ben, Iowában, New Yorkban és a pittsburghi Jazz-irodalmi fesztiválokon lép fel zenei és irodalmi műsorával, előadást tart és konferenciákon vesz részt az Iowai Egyetemen.

Előadóként izgalmas kérdésekre keresi a választ: Mi is az a hangköltészet? Hogy lehet az alkotásban nyelvek, műfajok, zene, irodalom és képzőművészet között közlekedni? Mi történik, ha ezek a művészeti ágak egy műben vagy egy színpadi produkcióban találkoznak?

Író, vizuális és hangköltő és performer. 2004 óta publikál, 2008 óta foglalkozik zenével és hoz létre vizuális alkotásokat Magyarországon és külföldön. Performanszaiban a szövegeket ötvözi más művészeti ágakkal: az ábrázolás és az önkifejezés e komplex formáit szeretné megmutatni művészeti estjein – felnőtteknek és gyerekeknek. Az írásaiban az extremitás mellett megjelenik a mai valóság is: társadalmi problémák, hétköznapi szituációk, csak mindez nagyon egyedi köntösben.

A Holdvilágképűek kisprózakötet, a betegséget mint a metamorfózis, változás témáját járja körül. A szövegekhez vizuális, hang-és videómunkák is tartoznak, melyeket a szerző performansz keretein belül mutat be.

Az est felütése Tóth Kinga és Anthony Rayzhekov (A) Neuhaut-Újbőr című performansza lesz. Az programot Trapp Dominika bőrinstallációi illusztrálják. Az írónővel Németh Gábor beszélget.

A szerző több szálon kapcsolódik Ausztriához és Németországhoz. Műve hamarosan németül is megjelenik.

Az Osztrák Kulturális Fórum, a József Attila Kör és a Szépírók társaságának közös programja.

Dátum: 2017. november 28. 18.00
Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum 1053 Budapest, Károlyi utca 16.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Untitled-collage-1.jpg
 • broken_prince.jpg
 • covers_456352.jpg

Egy modern szappanopera - A Royal család

Ha egykor te is nagy rajongója voltál a szappanoperáknak, akkor Erin Watt könyvsorozatát egyértelműen neked találták ki. Szellemes, sziporkázó és letehetetlen. Vigyázat a Royal család súlyos függőséget okoz! A Könyvmolyképző kiadónak hála, a sorozatot a magyar olvasók is megismerhették. Eddig...

 • libri-natale-1.jpg
 • 4018268_5.jpg
 • 4229892_3.jpg
 • felj-batran.jpg

Könyvet ajándékba? – Nyugi, segítünk választani! 2. rész

Te is az utolsó pillanatra hagytad a karácsonyi ajándékok beszerzését és most pánikolva rohansz egyik boltból a másikba? Nem kell aggódni! Adunk pár garantáltan nyerő ajándék ötletet. Ezúttal a Libri kiadói csoport könyveiből szemezgettünk. Az irodalom és a humor kedvelőinek elengedhetetlen...

 • libri-natale.jpg
 • books-gifts.jpg
 • 4195728_5.jpg
 • covers_459677.jpg
 • mh.jpg

Könyvet ajándékba? - Nyugi, segítünk választani!

A könyv az egyik legszebb ajándék, amellyel meglephetjük szeretteinket karácsony alkalmából. Persze rögtön adódik a kérdés, milyen könyv kerüljön a fa alá? Mi az ami a megajándékozni kívánt személyt érdekli? Mit olvasna szívesen? Ehhez próbálunk segítséget adni. Elsőként a 21. század kiadó...

Szólj hozzá!