Szinesztézia a TAMA Budapestben

Szinesztézia a TAMA Budapestben

Budapest gasztropalettájának egy új üde színfoltja a Bazilika mellett, a TAMA Budapest étterem, amely nem csak az ínyencségek otthona, hanem galériájában híres kortárs magyar művészek alkotásainak is kiállítóhelyet biztosít. Elsőként Vészabó Noémi festőművész és író színpompás és téma gazdag kiállítása indult az étterem megnyitásával párhuzamosan, amelynek egyik fő különlegessége, hogy a séf kifejezetten a festményekből merítve ihletet, azok képi világához hasonlóan készít el bizonyos fogásokat, amelyek az étlapra is felkerülnek.

A megnyitón Dömsödi Gábor, Pásztó polgármestere konferálta fel a két művészt, azaz Vészabó Noémi festőművészt és Kiss Gergelyt, az étterem séfjét, akikről kiderült, hogy mindketten a nógrádi településhez köthetők, ráadásul a különlegességek alkotására való hajlam is családi eredetű, hiszen unokatestvérek. Így nem is meglepő, hogy a képek és festmények között olyan hamar sikerült kialakítani az összhangot, megteremtve az étterembe érkező számára a Szintesztézia izgalmas élményét, amikor is eddig sosem tapasztalt módon keverednek az érzékszervi élmények.

A kiállítás a művésznő elmúlt 5 évének legjelentősebb alkotásait vonultatja fel, amely a képeket végig nézve hihetetlenül gazdag képzelőerőről, sokoldalúságról tanúskodik, az egyetlen közös pont a dinamizmus, amely egyformán sugárzik minden egyes alkotásról. Hol a színek kavalkádja, hol a mozdulatok elevensége hozza meg a lendületet, amely által egyfajta érzelmi feltöltődést is kap a szemlélő.

Noémi szerint ez nem is csoda, hiszen a festő és a séf is a pillanatnak alkot, hiszen egy étel csak pár percig létezik a megszületése után, míg egy festmény, vagy grafika pedig egy adott momentumot örökít meg.

Kiss Gergely számára pedig pont a harmónia megteremtése volt a cél, hogy a vendégek megkapják azt a pluszt, amely igazi élménnyé teszi az itt eltöltött időt.

tama_1

tama_2

 
A kiállítás és a hozzá kapcsolódó fogások év végéig maradnak “terítéken”, de folyamatosan frissülve, hogy az élmény ne csak megismételhető, hanem újra felfedezhető legyen.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Vastapsfelelősök_borító.jpg
 • Vastapsfelelősök_borító-1.jpg
 • 20180405_184117_0001.png
 • 20180405_165924_0001.png
 • 29595274_10211189575047524_6655774211923684096_n.jpg
 • 20180405_194004_0001.png

Vastapsfelelősök - A kulisszák mesterei a színház titkairól

Rajongsz a színházért? Téged is elvarázsolnak és rabul ejtenek azok a csodák, amelyek estéről estére megtörténnek a színpadon? Mindig is érdekelt, hogyan születik meg a varázslat? Akkor a Vastapsfelelősök - A kulisszák mesterei a színház titkairól című könyv neked szól.  Lovász-Horváth...

 • Untitled-collage-1.jpg
 • broken_prince.jpg
 • covers_456352.jpg

Egy modern szappanopera - A Royal család

Ha egykor te is nagy rajongója voltál a szappanoperáknak, akkor Erin Watt könyvsorozatát egyértelműen neked találták ki. Szellemes, sziporkázó és letehetetlen. Vigyázat a Royal család súlyos függőséget okoz! A Könyvmolyképző kiadónak hála, a sorozatot a magyar olvasók is megismerhették. Eddig...

 • libri-natale-1.jpg
 • 4018268_5.jpg
 • 4229892_3.jpg
 • felj-batran.jpg

Könyvet ajándékba? – Nyugi, segítünk választani! 2. rész

Te is az utolsó pillanatra hagytad a karácsonyi ajándékok beszerzését és most pánikolva rohansz egyik boltból a másikba? Nem kell aggódni! Adunk pár garantáltan nyerő ajándék ötletet. Ezúttal a Libri kiadói csoport könyveiből szemezgettünk. Az irodalom és a humor kedvelőinek elengedhetetlen...

Szólj hozzá!