Ki a hunyó? – Ne higgy a szemének

Ki a hunyó? – Ne higgy a szemének

Izgalmas pszichológiai thriller-el bővítette sorozatát a 21. század kiadó. A Ne higgy a szemének igazi csemege a műfaj rajongói számára, olyan csavarral a végén, ami még a sokat látott olvasókat is megdöbbenti. Sarah Pinborough regénye érdekfeszítő és borzongató olvasmány, amely egyszerre szórakoztat és kételyekkel tölt el.

Sarah Pinborough neve a magyar olvasóknak ugyan még nem cseng ismerősen, de egy többszörös díjnyertes írónőről van szó, aki számos romantikus kötetet és krimit tudhat már a háta mögött. Az Egyesült Királyság egyik méltán népszerű írója, akit szerte a világon ismernek. Végre hozzánk is eljutott a híre (és az egyik kötete), hiszen legújabb regényét 19 nyelvre fordították le, köztük magyarra is.

A történet úgy indul, akár egy tipikus szerelmi háromszög. Louise, a fiatal elvált, gyermekét egyedül nevelő titkárnő egy átmulatott éjszakán találkozik álmai férfiával. Egy csókon kívül azonban nem történik közöttük semmi. Másnap a munkahelyén szembesül a ténnyel, hogy az új főnöke, David nem más, mint az ismeretlen férfi a bárból és nem mellesleg nős. A felesége, Adele pedig gyönyörű és látszólag tökéletes párt alkotnak. Na eddig tart a szokványos szerelmi háromszög adta komfortérzetünk. Mert innentől minden másképp alakul. Adele és Louise barátságot köt. Louise-t lenyűgözi Adele különleges személyisége, egyre közelebb kerül hozzá és olyan titkokat tud meg tőle, amelyek megrendítik a bizalmát David irányába. De ki az igazi áldozat? És a végén ki kaparintja meg a férfit? Lehet boldog a befejezés?

“A hazugság és az igazság csak nézőpont kérdése.”

Pinborough rendkívül tehetségesen csavargatja a szálakat, a végletekig kétségek között tartva az olvasót. Nem lehet eldönteni, hogy kinek hihetünk és kiben kellene kételkednünk igazán. A történet végéig csupán találgatunk, mert érezzük ugyan, hogy ki lehet a hunyó, de mégis kapunk egy olyan misztikus (igen, misztikus) csavart a befejezésben, amelyre nem számítottunk és (legalább is ami engem illet) nem is számíthattunk. A történet tempója feszes és bár sokszor az az érzésünk, hogy igazából semmi nem történik, mégis feszültséget keltenek a sorok. A karakterek jól kidolgozottak és ugyan nem nőnek a szívünkhöz azonban nagyon emberiek. A gyarlóságukkal, rossz tulajdonságaikkal együtt tudunk velük azonosulni bizonyos helyzetekben. Nem kimondottan szerethetőek, de ez egy pszicho-thrillernél nem is elvárás. A fejezetekben egymást váltja múlt és jelen. Megismerhetjük David és Adele titokzatos múltját és lassan kirajzolódik előttünk a jellemük, persze az igazi felismerés a kötet végére talál szíven bennünket. Louise és Adele szemén keresztül alakulnak a történések és hála Pinborough bravúrjának, a két nő személyisége teljesen elkülönül a lapokon.

A misztikus szállal, amelyet az írónő finoman bevezetett a történetbe eleinte nem voltam kibékülve, nem igazán tudtam hova tenni és kicsit ódzkodtam tőle, vajon, hova vezet majd ez a megoldás. Végül nagyon tetszett, hiszen enélkül az igazán nagy csattanó nem valósulhatott volna meg. Ez adja ennek a kötetnek a különlegességét, amellyel kiemelkedik a pszichológiai thrillerek sorából. Mindenkinek ajánlom, aki egy kis borzongásra és egy körmönfont, kiszámíthatatlan végkifejletre vágyik.

Kiadó: 21. Század Kiadó

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

 • libri-natale-1.jpg
 • 4018268_5.jpg
 • 4229892_3.jpg
 • felj-batran.jpg

Könyvet ajándékba? – Nyugi, segítünk választani! 2. rész

Te is az utolsó pillanatra hagytad a karácsonyi ajándékok beszerzését és most pánikolva rohansz egyik boltból a másikba? Nem kell aggódni! Adunk pár garantáltan nyerő ajándék ötletet. Ezúttal a Libri kiadói csoport könyveiből szemezgettünk. Az irodalom és a humor kedvelőinek elengedhetetlen...

 • libri-natale.jpg
 • books-gifts.jpg
 • 4195728_5.jpg
 • covers_459677.jpg
 • mh.jpg

Könyvet ajándékba? - Nyugi, segítünk választani!

A könyv az egyik legszebb ajándék, amellyel meglephetjük szeretteinket karácsony alkalmából. Persze rögtön adódik a kérdés, milyen könyv kerüljön a fa alá? Mi az ami a megajándékozni kívánt személyt érdekli? Mit olvasna szívesen? Ehhez próbálunk segítséget adni. Elsőként a 21. század kiadó...

 • 43373_karacsonyi_image_PR_banner_image-iii.jpg
 • 75lpdQe75A3UG87Gs-e1513330969473.jpeg
 • 43373_karacsonyi_image_PR_banner_image.jpg

Karácsonyi ajándék a Libritől - Te rátaláltál már?

A Libri december 1-je és 24-e között megvalósuló kampányában könyvajándékokkal lepi meg az olvasás szerelmeseit. Nem kevesebb, mint 1000 könyvet rejt el országszerte, 20 vidéki városban és Budapesten, különleges helyszíneken, különleges csomagolásban, hogy átadhassa az idei év első karácsonyi...

Szólj hozzá!