Ki a hunyó? – Ne higgy a szemének

Ki a hunyó? – Ne higgy a szemének

Izgalmas pszichológiai thriller-el bővítette sorozatát a 21. század kiadó. A Ne higgy a szemének igazi csemege a műfaj rajongói számára, olyan csavarral a végén, ami még a sokat látott olvasókat is megdöbbenti. Sarah Pinborough regénye érdekfeszítő és borzongató olvasmány, amely egyszerre szórakoztat és kételyekkel tölt el.

Sarah Pinborough neve a magyar olvasóknak ugyan még nem cseng ismerősen, de egy többszörös díjnyertes írónőről van szó, aki számos romantikus kötetet és krimit tudhat már a háta mögött. Az Egyesült Királyság egyik méltán népszerű írója, akit szerte a világon ismernek. Végre hozzánk is eljutott a híre (és az egyik kötete), hiszen legújabb regényét 19 nyelvre fordították le, köztük magyarra is.

A történet úgy indul, akár egy tipikus szerelmi háromszög. Louise, a fiatal elvált, gyermekét egyedül nevelő titkárnő egy átmulatott éjszakán találkozik álmai férfiával. Egy csókon kívül azonban nem történik közöttük semmi. Másnap a munkahelyén szembesül a ténnyel, hogy az új főnöke, David nem más, mint az ismeretlen férfi a bárból és nem mellesleg nős. A felesége, Adele pedig gyönyörű és látszólag tökéletes párt alkotnak. Na eddig tart a szokványos szerelmi háromszög adta komfortérzetünk. Mert innentől minden másképp alakul. Adele és Louise barátságot köt. Louise-t lenyűgözi Adele különleges személyisége, egyre közelebb kerül hozzá és olyan titkokat tud meg tőle, amelyek megrendítik a bizalmát David irányába. De ki az igazi áldozat? És a végén ki kaparintja meg a férfit? Lehet boldog a befejezés?

“A hazugság és az igazság csak nézőpont kérdése.”

Pinborough rendkívül tehetségesen csavargatja a szálakat, a végletekig kétségek között tartva az olvasót. Nem lehet eldönteni, hogy kinek hihetünk és kiben kellene kételkednünk igazán. A történet végéig csupán találgatunk, mert érezzük ugyan, hogy ki lehet a hunyó, de mégis kapunk egy olyan misztikus (igen, misztikus) csavart a befejezésben, amelyre nem számítottunk és (legalább is ami engem illet) nem is számíthattunk. A történet tempója feszes és bár sokszor az az érzésünk, hogy igazából semmi nem történik, mégis feszültséget keltenek a sorok. A karakterek jól kidolgozottak és ugyan nem nőnek a szívünkhöz azonban nagyon emberiek. A gyarlóságukkal, rossz tulajdonságaikkal együtt tudunk velük azonosulni bizonyos helyzetekben. Nem kimondottan szerethetőek, de ez egy pszicho-thrillernél nem is elvárás. A fejezetekben egymást váltja múlt és jelen. Megismerhetjük David és Adele titokzatos múltját és lassan kirajzolódik előttünk a jellemük, persze az igazi felismerés a kötet végére talál szíven bennünket. Louise és Adele szemén keresztül alakulnak a történések és hála Pinborough bravúrjának, a két nő személyisége teljesen elkülönül a lapokon.

A misztikus szállal, amelyet az írónő finoman bevezetett a történetbe eleinte nem voltam kibékülve, nem igazán tudtam hova tenni és kicsit ódzkodtam tőle, vajon, hova vezet majd ez a megoldás. Végül nagyon tetszett, hiszen enélkül az igazán nagy csattanó nem valósulhatott volna meg. Ez adja ennek a kötetnek a különlegességét, amellyel kiemelkedik a pszichológiai thrillerek sorából. Mindenkinek ajánlom, aki egy kis borzongásra és egy körmönfont, kiszámíthatatlan végkifejletre vágyik.

Kiadó: 21. Század Kiadó

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • libri_zsófi.jpg

"Az életem főtevékenysége az olvasás" - Interjú Szilágyi Zsófiával

A tavalyi év könyvtermésének legjavából előválogatott tíz könyv, valamelyike nyeri majd el a Libri irodalmi díjat 2018-ban. A kötetek pedig, ahogy már megszokhattuk nem csak az olvasók, hanem az öt fős zsűri kegyeiért is harcba szállnak. Ennek apropóján beszélgettünk a zsűri egyik tagjával...

  • don.jpg
  • LID_zsurik_OK_szines_small-e1523970935669.jpg
  • 48228_LID_opera_380x240mm_k.jpg
  • konyvek.jpg
  • konyvek_2-e1523973365427.jpg

Libri irodalmi díjak 2018

Idén sem maradunk díjnyertes olvasmányok nélkül nélkül! Hála a Librinek 2018-ban is kiosztásra kerülnek az irodalmi díjak, ahol tíz kortárs szerző művét veszi górcső alá a szakmai zsűri és természetesen az olvasóközönség. A Libri Könyvkereskedelmi Kft. által 2016-ban alapított díj az előző év...

  • A-halál-az-egyetlen-dolog-ami-örök..jpg

A halál markában - 13 perc

A 21. század kiadónak hála újabb remekművet ismerhetünk meg Sarah Pinborough tollából. Az írónő legújabb regénye a 13 perc nem csak a pszichológiai thriller kedvelők számára igazi csemege, hanem azok számára is, akik szeretik az izgalmas young adult irodalmat. Pinborough első magyar nyelven...

Szólj hozzá!