Jack Reacher: Nincs visszaút – hamarosan a mozikban

Jack Reacher: Nincs visszaút – hamarosan a mozikban

Jack Reacher (Tom Cruise) visszatér a maga sajátos igazságszolgáltatási módszereivel ebben a várva várt folytatásban. A film Lee Child tizennyolcadik Jack Reacher regénye alapján készült. A regénysorozatból világszerte eddig több mint 100 millió példányt adtak el.

Susan Turner hadnagyot (Cobie Smulders), aki Reacher régi nyomozóegységének jelenlegi vezetője, letartóztatják hazaárulásért. Reachernek semmi sem állhat az útjába, amikor bizonyítani akarja a nő ártatlanságát, és fel akarja tárni az igazságot. Ehhez azonban le kell lepleznie egy nagyszabású kormányszintű összeesküvést, melyben katonák is benne vannak, akiket sorra meggyilkolnak. A nyomozás során Reacher olyan titokra bukkan, amely örökre megváltoztathatja az életét…

jackreacher2-2

Magányos farkasok – most egy csapatban

„Azért a Nincs visszaútra esett a választásunk a regényfolyamból, mert különleges kapcsolat van a három főhős, Reacher, Turner és Samantha között – magyarázza Granger. – Három magányos harcosról van szó, és meg akartuk mutatni, mi történik, ha három ilyen erős jellem kénytelen együttműködni. Ed igazi mestere annak, hogyan lehet az ilyen karakterdinamikát hatásosan vászonra vinni.”

Az alkotóknak eredeti ötlete volt arra, ki játssza Susan Turner őrnagyot. A színésznőnek Reacher korábbi alakulatának parancsnokaként nem csupán hasonló erényeket kellett felmutatnia, mint a főszereplő, de Tom Cruise-zal szemben is meg kellett állnia a helyét a vásznon. Cobie Smulders pontosan megfelelt ezeknek a követelményeknek. A színésznőt olyan produkciókból ismerhetjük, mint az Így jártam anyátokkal című tévésorozat vagy a Bosszúállók mozis szériája.

„Cobie-ba azonnal beleszerettünk – árulja el Herskovitz. – Nem csupán roppant szimpatikus személyiség, hanem elbűvölő, kisportolt és erős is, de ami a legfontosabb: elhisszük róla, hogy katona, képes vezetni és méltó partnere lehet Reachernek.”

„Minden megvan Cobie-ban, amit kerestünk – teszi hozzá Granger. – Intelligens és kitűnő a humora, miközben tipikus amerikai szomszéd lány – habár ő maga teljesen kanadai.”

jack3

„Reacher azért szimpatizált Turner őrnaggyal, mert az ő korábbi posztját tölti be, és tisztában van vele, milyen nehéz dolga van – magyarázza Cruise. – Elég meghallania a hangját a telefonban, és már tudja, hogy ez a nő okos, vonzó és kedves, és Cobie nagyszerűen hozza ezt a figurát.”

„A forgatásunkon Tom kaszkadőrének volt a legunalmasabb feladatköre – meséli Zwick. – Tom szeret mindent maga csinálni.”

„Legalább annyira producer is, mint amennyire színész – teszi hozzá Granger, aki a Jack Reachernek és a Mission: Impossible-franchise-nak is az egyik producere. – Fantasztikus vele dolgozni, mert tökéletességre törekszik. A film minden aspektusából a lehető legjobbat akarja kihozni – legyen tökéletes a forgatókönyv, a rendezés, az operatőri munka, a helyszín, a látvány, a jelmezek, az effektusok –, mert fontos neki, amit csinál. A szó pozitív értelmében mindenkit arra kényszerít, hogy maximálisan teljesen odategye magát a produkcióért. Nincs olyan döntés a forgatáson, amire Tom azt mondaná: oké, ennyi is elég lesz.”

Heusinger már a forgatás első napján megtapasztalta mindezt. „Tom garantálta, hogy mindenem meglegyen, ami csak kell: kiképzés, kaja, fegyverek, autók. Két lábon járó akciófilm-gépezet.”

„Tomnak a filmkészítés minden csínja-bínja a kisujjában van – veszi át a szót Yarosh. – Megtanított, hogyan működik a kamera, mi az, hogy látószög, és hogyan kell a kunsztokat úgy megcsinálni, hogy minden valódinak hasson. Gyakorlatilag a magántanárom volt, aki bevezetett a filmkészítés rejtelmeibe.”

„Számomra a forgatás a közös munkáról szól – összeges Cruise. – Ha mind összedolgozunk a közös célért, hogy a lehető legjobb filmet készítsük el, az már önmagában értéket jelent. Amikor valakikkel jó együtt dolgozni, valószínűleg legközelebb is őket választom. Ha jó filmet készítünk, amit szeret a közönség, akkor jöhet a következő. Remélem, ezt a filmet szeretni fogják, mert imádtuk, amikor készítettük.”

JÁTÉK
Szeretnél nyerni egy páros belépőt a Jack Reacher: Nincs visszaút című film premier előtti vetítésére, amely október 19-én (szerdán) 19.00-kor lesz a Cinema City MOM Parkban?

Akkor látogass el gyorsan a Facebook oldalunkra a játék részleteiért!

Sorsolás: október 18-án 11 órakor.

Kapcsolódó bejegyzések

Femme fatale error – A szépség és a szörnyeteg

Femme fatale error - A szépség és a szörnyeteg

Kifejezetten elfogult vagyok A szépség és a szörnyeteg meséjével kapcsolatban, ugyanis a kedvenc Disney-m. Legalább 100-szor láttam, szó szerint tudom kívülről még 25 év távlatából is.  Amikor kiderült, hogy Emma Watson alakítja majd Belle-t meglepődtem, mert bár kedvelem a színészi játékát, ő...

Finn gyöngyszemek a Toldiban

Finn gyöngyszemek a Toldiban

2017. február 8-12. között már hatodik alkalommal zarándokoltak el a messzi finn földről érkező remek filmek. A házigazda a Toldi mozi volt. A filmeket hosszú útjukra elkísérte néhány alkotó is, akikkel közönségtalálkozók keretében ismerkedhettek meg közelebbről a mozi szerelmesei. Az idei Finn...

Két és fél óra tömény rémálom – Az Egészség ellenszere

Két és fél óra tömény rémálom – Az Egészség ellenszere

Csúcsthrillerrel van dolgunk ez egy percig sem vitás, mégis úgy érezzük, hogy legszívesebben kiszaladnánk a teremből, de legalábbis letépnénk az arcunkat, hátha sikerül felébredni, s a moziból kilépve is csak támolygunk kábán. De hát végül is ez a cél.... Míg a Körök gyenge visszhanggal köröznek...

Szólj hozzá!