Éjszakai ragadozók

Éjszakai ragadozók

A Tom Ford által írt és rendezett Éjszakai ragadozók hátborzongató romantikus thriller, amely azt vizsgálja, milyen vékony határ húzódik szerelem és kegyetlenség, bosszú és megváltás között. A két főszerepben két Oscar-jelölt, Amy Adams és Jake Gyllenhaal látható: elvált házaspárt alakítanak, akik sötét dolgokat tudtak meg egymásról és saját magukról.

Susan Morrow (Amy Adams), Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrowval, ám mégsem érzi teljesnek az életét. Az egyik hétvégén Hutton elutazik az egyik szokásos és túlzottan gyakorta esedékes üzleti útjára, Susan pedig egy csomagot talál a postaládájában.

amyadams

A csomagban egy regényt van, melyet a volt férje, Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal) írt, akivel már évek óta nem beszélt. A küldeményhez Edward egy levélkét is mellékelt, melyben arra bíztatja Susant, hogy olvassa el az írást, aztán keresse meg, amíg ő a városban tartózkodik. Este, egyedül az ágyban Susan olvasni kezd. A könyvet neki ajánlották…

…de a tartalma erőszakos és pusztító erejű. Susant olvasás közben mélyen megindítja Edward írása, és akarva-akaratlanul is felidézi a szerzővel közös szerelmi történetük legintimebb pillanatait. Megpróbál magába tekinteni, életének és karrierjének csillogó felszíne alá, és egyre inkább egyfajta bosszúként értelmezi a könyvet, melynek története arra kényszeríti, hogy átértékelje a döntéseit. Újraéled a szerelem, melyet elveszettnek hitt, és ahogy a történet halad, olyan felismerésre készteti, amely újraértelmezi a regény hősét és saját magát is.

Tom Ford író-rendező sokkolóan intim és feszült romantikus thrillere a szerelem és a kegyetlenség, a bosszú és a megváltás közötti vékony határvonalakat kutatja.

Az Éjszakai ragadozók Austin Wright 1993-ban megjelent Tony and Susan című regényének adaptációja. „Az írás az egyik kedvenc tevékenységem a filmkészítés során – mondja Ford. – A forgatókönyvi fázisban az ember teljesen egyedül van, a film ezen a ponton még csak az én fejemben létezik, tökéletes formában. Amikor írok, először képeket gyűjtök a fejemben, amelyek a szereplőkkel és a világaikkal kapcsolatosak. Belső, külső helyszíneket, valódi emberek képeit gyűjtöm, akik benépesítik az általam teremtett karakterek világait. Aztán elkezdek írni, és gyakran egy az egyben bekerülnek a forgatókönyvbe azok a képek, amelyek a felkészülés során születtek. Minden hangot és képet vizualizálok, és gyakran beállításról beállításra írok. Amikor nekilátunk a filmezésnek, általában már pontosan tudom, mit szeretnék rögzíteni. De azért jó erős stábbal és kiváló színészekkel dolgozni, mert gyakran előfordul, hogy spontán dolgok történnek a forgatáson, amikre korábban nem is gondoltam, és ezeknek köszönhetően a végén sokkal dúsabb és részletgazdagabb lesz az anyag.

Bár eddig még nem dolgoztak együtt, Ford úgy gondolta, az Oscar®-jelölt Jake Gyllenhaal tökéletes párja lesz Adamsnek. „Nehéz volt két olyan színészt találni, aki hihetően alakítja a rábízott karaktert huszonéves, illetve negyvenes korában – magyarázza a rendező. – Jake és Amy képesek erre, apró gesztusokkal és beszédfordulatokkal mesterien érzékeltetik a különbségeket fiatal és érettebb önmaguk között.”

Ford biztos volt abban, hogy Gyllenhaal nagyszerűen megoldja majd a ’történet a történetben’ szerkezet által előidézett nehézségeket. „Csodálom Jake-et, amiért minden szerepében képes annyi kockázatot válalni. Kemény és érzelmileg megterhelő kettős szerepet bíztam rá. Biztos voltam benne, hogy briliáns munkát végez majd, és nem is kellett csalódnom.”

jake-gyllenhaal

További két kulcsszerep Bobby Andes hadnagyé és Ray Marcusé, akik a törvény ellentétes oldalát képviselik. Előbbi karaktert az Oscar®-jelölt Michael Shannon, utóbbit a brit Aaron Taylor-Johnson alakítja. Ford mindkettejüket a sokoldalúságuk miatt választotta ki, ami lehetővé teszi számukra, hogy különböző korok gyökeresen eltérő karaktereinek bőrébe bújjanak. Emiatt sokan talán nem is emlékeznek, korábban pontosan milyen filmekben látták ezeket a színészeket.

„Erre a tökéletes átváltozóképességre azért volt szükség, mert ez a két karakter csak abban a könyvben létezik ugyan, amelyet Susan olvas, mégis meg kell ragadniuk az asszony figyelmét és persze le kell nyűgözniük a közönséget is” – magyarázza Ford.

JÁTÉK
Szeretnél nyerni egy páros belépőt a Éjszakai ragadozók című film premier előtti vetítésére,
amely november 15-én (kedden) 19.00-kor lesz a Cinema City MOM Parkban?

Akkor látogass el gyorsan a Facebook oldalunkra a játék részleteiért!

Sorsolás: november 14-én 11 órakor.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Vastapsfelelősök_borító.jpg
 • Vastapsfelelősök_borító-1.jpg
 • 20180405_184117_0001.png
 • 20180405_165924_0001.png
 • 29595274_10211189575047524_6655774211923684096_n.jpg
 • 20180405_194004_0001.png

Vastapsfelelősök - A kulisszák mesterei a színház titkairól

Rajongsz a színházért? Téged is elvarázsolnak és rabul ejtenek azok a csodák, amelyek estéről estére megtörténnek a színpadon? Mindig is érdekelt, hogyan születik meg a varázslat? Akkor a Vastapsfelelősök - A kulisszák mesterei a színház titkairól című könyv neked szól.  Lovász-Horváth...

 • Untitled-collage-1.jpg
 • broken_prince.jpg
 • covers_456352.jpg

Egy modern szappanopera - A Royal család

Ha egykor te is nagy rajongója voltál a szappanoperáknak, akkor Erin Watt könyvsorozatát egyértelműen neked találták ki. Szellemes, sziporkázó és letehetetlen. Vigyázat a Royal család súlyos függőséget okoz! A Könyvmolyképző kiadónak hála, a sorozatot a magyar olvasók is megismerhették. Eddig...

 • libri-natale-1.jpg
 • 4018268_5.jpg
 • 4229892_3.jpg
 • felj-batran.jpg

Könyvet ajándékba? – Nyugi, segítünk választani! 2. rész

Te is az utolsó pillanatra hagytad a karácsonyi ajándékok beszerzését és most pánikolva rohansz egyik boltból a másikba? Nem kell aggódni! Adunk pár garantáltan nyerő ajándék ötletet. Ezúttal a Libri kiadói csoport könyveiből szemezgettünk. Az irodalom és a humor kedvelőinek elengedhetetlen...

Szólj hozzá!