Ahol még a tél is tavasz
Értékelem! 5

Ilyenkor a medvék még téli álmot alszanak. Aki pedig ébren marad januárban, ezt a képet látja maga előtt: Nincs semmi hó, alig maradt néhány csenevész falevél, azok is mind barnák. Ráadásul ez a szürkeség… brrrr. Aztán egyszer csak valami megváltozott, amikor a Kolosy tér környékén lófráltam: megláttam egy nagy „Hepi Vedör” feliratot. Nem is olyan rég még egy ..

Summary 5.0
Értékelem! 5
Summary rating from 1 user's marks. You can set own marks for this article - just click on stars above and press "Accept".
Accept
Summary 5.0

Ahol még a tél is tavasz

Ilyenkor a medvék még téli álmot alszanak. Aki pedig ébren marad januárban, ezt a képet látja maga előtt: Nincs semmi hó, alig maradt néhány csenevész falevél, azok is mind barnák. Ráadásul ez a szürkeség… brrrr. Aztán egyszer csak valami megváltozott, amikor a Kolosy tér környékén lófráltam: megláttam egy nagy „Hepi Vedör” feliratot.

Nem is olyan rég még egy „Evező Söröző” néven futó késdobáló állt itt, ahova maximum egy Unicum erejéig tért be az ember. Azonban a látvány, ami helyette fogadott, sokkal csábítóbb volt egy gyomorkeserű felhajtásának ígéreténél: hirtelenjében nem is tudtam, hova kapjam a fejem a sok kedvességtől és színtől, amit már az utcafronton is érezni.

De mi az, hogy Hepi vedör?? Belépve mindenféle virág eszembe jutott..
Pont annyira kellemesen „hatnak” a színek, hogy az ember egy sóhajtással akár el is engedhet mindent, ami a külvilágban zajlik. Ráadásul ezekhez a tavaszi színekhez szerencsésen passzol a hely fekvése, ugyanis minden napszakban besüt egy picit a nap, mindig más és más képet vetítve a falakra.

DSC_0204

A fényjáték egyik legizgalmasabb része, amikor az ablakra festett nyúlfigura árnyéka az asztalra vetül – mintha poháralátét lenne. Ehhez a látványvilághoz még képzeljétek el azt az illatot, amikor épp elkészül a gyümölcstea, belekortyolok… és behunyva a szemem egy pillanatra beugrik egy gyümölcsfákkal teli liget képe, vagy amikor egy gyümölcsökben gazdag müzliszeletet kóstolgattok, miközben a háttérben egy kis Buddha Bar szól.

ÉS ez még csak az egyik színe a szivárványnak!  Minél jobban megismerkedünk a hellyel, annál több kis szerethető apróságot találunk benne. De hogyan is jött ez létre? Nos, először is kellett hozzá két lelkes, és szinte mindig jókedvű vendéglátó…

DSC_0188_v1

„ Mosolyogj, mert a csoda te magad vagy”

Ez a mottó – ami egyébként már önmagában is elég csalogató hatással bírt pár járókelőre elbeszéléseik alapján – különösen jól illik Klárira és Ádámra, akik ezt a helyet megálmodták cirka egy éve, ugyanis ők hihetetlenül sugárzó jó kedvvel állnak az élethez. Ha belépünk, nagy valószínűséggel Klári vár ránk mosolyogva a pult mögül, Ádámmal pedig hol a konyhában, hol a vendéglátó téren találkozhatunk. Amihez épp kedvük van.

hepietel

Mit lehet megkóstolni?

A “Hepi Vedör” elnevezés voltaképp Ádám fejéből pattant ki: olyasmin gondolkodott Párizsban, amiben benne van minden, amit itt kapni lehet. A hely egyik alapköve és ritka különlegessége a több, mint húsz féle csokoládé (Barcelonából érkezett finomságok a legkeserűbb, kakaós étcsokitól a legédesebb fehér csokoládéig). A másik, a mennyei, házi készítésű méz (időnként mézverseny és kóstoló is van!), harmadízben pedig „a minden ember személyiségének megfelelő” teafüvek, a fekete teától egész a legédesebb gyümölcsös főzetekig (és ehhez a házi müzli… ne hagyjátok ki! 🙂 )

Érdemes egy kis kitérőt tenni az egyedi fűszerezésű krémekre és salátákra: noha a már bejáratott receptek is megtalálhatóak, a kreativitás sincs elhanyagolva: a helyben kitalálás művészete rejlik a saláták többségében. Időnként nagyobb eseményekre is készítenek cateringet, szóval egészen komoly a helyzet.

Mi kávét ittunk.
Mi kávét ittunk.

Nem is tettem még említést a “chillezős sarokról”, ami olyan, mint ha a fűben ülnénk. Nem túlzok, ha azt mondom: észre sem vettük, hogy eltelt komplett négy óra. A négy óra nagyobbik része pedig igazából nem is beszélgetéssel telt, hanem „kollektív elbambulással”. A Klárival és Ádámmal folytatott beszélgetés viszont rávilágított arra, hogy ez valószínűleg nem véletlen: azon a szent helyen, ahol mi kényelembe helyeztük magunkat, időnként meditáció zajlik, ez egy külön részét képezi a programoknak.

Apropó programok! Ahogy halad az idő, egyre több- és több esemény lesz, amelyek közül válogathatunk. A folyamatos up-to-date érdekében katt a linkre!

A hangulat kedvéért itt egy kis Buddha Bar 😉

Kapcsolódó bejegyzések

13_Csirkecomb-extrákkal03.jpeg

Szólj hozzá!