A túlélőket lelövik, ugye?

A túlélőket lelövik, ugye?

Repülni az egyik legnagyszerűbb élmény a világon. De mi van akkor, ha a csodálatos masina, amely az égbe emel minket zuhanni kezd? Bele egyenesen az Atlanti óceánba… Túl élhetünk egy ilyen zuhanást?  Noah Hawley legújabb regénye, a Zuhanás előtt hősének sikerül a lehetetlen.

Noah Hawley (író, forgatókönyvíró és producer) neve ismerősen csenghet az amerikai sorozatok rajongói számára. Az Ő nevéhez köthető az Emmy és Golden Globe nyertes, Fargo című sorozat, de a Dr. Csont írója és producere is volt három évadon keresztül. Legújabb sorozata, az  X-Men képregényekre épülő, Legion pedig 2017-ben debütál.

Nem kérdéses tehát, hogy Hawley, tehetséges konspirátor és több sikeres regény (és sorozat) után a Zuhanás előtt című thrillerében is mesterien csavarja a szálakat. A többszörösen díjnyertes szerző könyve pillanatok alatt a sikerlistákra került és nem csak az olvasók de a kritikusok körében is elsöprő sikert aratott. Azt pedig talán már mondanom sem kell, hogy a megfilmesítés jogaira le is csapott a Sony Pictures, így hamarosan a filmvásznon is izgulhatunk hőseinkért.

p50_noah_hawley_261886k

A magával ragadó történet egy ködös nyári éjszakán veszi kezdetét, amikor is egy magánrepülőgép száll fel a fedélzetén tizenegy utassal. A tervezett rövid utazás azonban katasztrófába torkollik és nem egészen tíz perccel a felszállás után a gép az Atlanti óceánba csapódik. Csupán ketten élik túl a zuhanást, Scott Burroughs a véletlenek folytán gépre keveredő ex alkoholista festő és a gépen utazó milliomos médiamogul négy éves kisfia. Csodával határos módon a férfi partra úszik a gyermekkel. De mi történhetett? Valaki a felső tízezer tagjaiból álló utasok ellen tervezett merényletet? Szerencsétlen baleset történt? Vagy emberi hiba okozta a katasztrófát? A nyomozás kezdetét veszi Scott pedig kereszttűzben találja magát. Vajon tényleg az a hős, akinek kikiáltják, vagy csak egy hihetetlen szerencsével megáldott ember, aki rosszkor volt rossz helyen? Vagy valami köze volt a katasztrófához és valójában többet tud, mint amennyit elmond… A nyomozásba pedig nem csak az FBI, de a médiai is beszáll. Ízekre szedve a túlélőket és az áldozatokat egyaránt. Képesek lesznek megbirkózni ezzel a médiacirkusszal vagy felemészti őket, mint a lezuhant gépet az óceán?

“Mindenkinek megvan a maga útja. Megvannak a maguk választásai. Hogy két ember, hogyan kerül végül ugyan arra a helyre az valóságos misztérium.”

Hawley bravúros történetvezetéssel szippant be minket a történetek sűrűjébe, gondosan felépítve a sztorit, egészen a kiszámíthatatlan végkifejletig. Kétségek között hagyva minket a történtekkel kapcsolatban. A karakterei remekül megformáltak, jellemeik életre kelnek a lapokon. A gép minden utasáról kapunk ízelítőt. A jelenben zajló események váltakoznak a múlt történéseivel külön fejezetekre tagolva. Mindenki múltjából éppen annyit megmutatva, hogy megismerjük cselekedeteik mozgatórugóját.

Noah Hawley egy végtelenül izgalmas utazásra invitál bennünket regényével, amely filmszerű képeivel nagy kedvencévé válhat a sorozat kedvelők számára is. A thriller rajongók polcain pedig kötelezően ott a helye (az uszodabérlet mellett).

Kiadó: 21. század Kiadó

Kapcsolódó bejegyzések

  • Untitled-collage-1.jpg
  • broken_prince.jpg
  • covers_456352.jpg

Egy modern szappanopera - A Royal család

Ha egykor te is nagy rajongója voltál a szappanoperáknak, akkor Erin Watt könyvsorozatát egyértelműen neked találták ki. Szellemes, sziporkázó és letehetetlen. Vigyázat a Royal család súlyos függőséget okoz! A Könyvmolyképző kiadónak hála, a sorozatot a magyar olvasók is megismerhették. Eddig...

  • libri-natale-1.jpg
  • 4018268_5.jpg
  • 4229892_3.jpg
  • felj-batran.jpg

Könyvet ajándékba? – Nyugi, segítünk választani! 2. rész

Te is az utolsó pillanatra hagytad a karácsonyi ajándékok beszerzését és most pánikolva rohansz egyik boltból a másikba? Nem kell aggódni! Adunk pár garantáltan nyerő ajándék ötletet. Ezúttal a Libri kiadói csoport könyveiből szemezgettünk. Az irodalom és a humor kedvelőinek elengedhetetlen...

  • libri-natale.jpg
  • books-gifts.jpg
  • 4195728_5.jpg
  • covers_459677.jpg
  • mh.jpg

Könyvet ajándékba? - Nyugi, segítünk választani!

A könyv az egyik legszebb ajándék, amellyel meglephetjük szeretteinket karácsony alkalmából. Persze rögtön adódik a kérdés, milyen könyv kerüljön a fa alá? Mi az ami a megajándékozni kívánt személyt érdekli? Mit olvasna szívesen? Ehhez próbálunk segítséget adni. Elsőként a 21. század kiadó...

Szólj hozzá!