A túlélőket lelövik, ugye?

A túlélőket lelövik, ugye?

Repülni az egyik legnagyszerűbb élmény a világon. De mi van akkor, ha a csodálatos masina, amely az égbe emel minket zuhanni kezd? Bele egyenesen az Atlanti óceánba… Túl élhetünk egy ilyen zuhanást?  Noah Hawley legújabb regénye, a Zuhanás előtt hősének sikerül a lehetetlen.

Noah Hawley (író, forgatókönyvíró és producer) neve ismerősen csenghet az amerikai sorozatok rajongói számára. Az Ő nevéhez köthető az Emmy és Golden Globe nyertes, Fargo című sorozat, de a Dr. Csont írója és producere is volt három évadon keresztül. Legújabb sorozata, az  X-Men képregényekre épülő, Legion pedig 2017-ben debütál.

Nem kérdéses tehát, hogy Hawley, tehetséges konspirátor és több sikeres regény (és sorozat) után a Zuhanás előtt című thrillerében is mesterien csavarja a szálakat. A többszörösen díjnyertes szerző könyve pillanatok alatt a sikerlistákra került és nem csak az olvasók de a kritikusok körében is elsöprő sikert aratott. Azt pedig talán már mondanom sem kell, hogy a megfilmesítés jogaira le is csapott a Sony Pictures, így hamarosan a filmvásznon is izgulhatunk hőseinkért.

p50_noah_hawley_261886k

A magával ragadó történet egy ködös nyári éjszakán veszi kezdetét, amikor is egy magánrepülőgép száll fel a fedélzetén tizenegy utassal. A tervezett rövid utazás azonban katasztrófába torkollik és nem egészen tíz perccel a felszállás után a gép az Atlanti óceánba csapódik. Csupán ketten élik túl a zuhanást, Scott Burroughs a véletlenek folytán gépre keveredő ex alkoholista festő és a gépen utazó milliomos médiamogul négy éves kisfia. Csodával határos módon a férfi partra úszik a gyermekkel. De mi történhetett? Valaki a felső tízezer tagjaiból álló utasok ellen tervezett merényletet? Szerencsétlen baleset történt? Vagy emberi hiba okozta a katasztrófát? A nyomozás kezdetét veszi Scott pedig kereszttűzben találja magát. Vajon tényleg az a hős, akinek kikiáltják, vagy csak egy hihetetlen szerencsével megáldott ember, aki rosszkor volt rossz helyen? Vagy valami köze volt a katasztrófához és valójában többet tud, mint amennyit elmond… A nyomozásba pedig nem csak az FBI, de a médiai is beszáll. Ízekre szedve a túlélőket és az áldozatokat egyaránt. Képesek lesznek megbirkózni ezzel a médiacirkusszal vagy felemészti őket, mint a lezuhant gépet az óceán?

“Mindenkinek megvan a maga útja. Megvannak a maguk választásai. Hogy két ember, hogyan kerül végül ugyan arra a helyre az valóságos misztérium.”

Hawley bravúros történetvezetéssel szippant be minket a történetek sűrűjébe, gondosan felépítve a sztorit, egészen a kiszámíthatatlan végkifejletig. Kétségek között hagyva minket a történtekkel kapcsolatban. A karakterei remekül megformáltak, jellemeik életre kelnek a lapokon. A gép minden utasáról kapunk ízelítőt. A jelenben zajló események váltakoznak a múlt történéseivel külön fejezetekre tagolva. Mindenki múltjából éppen annyit megmutatva, hogy megismerjük cselekedeteik mozgatórugóját.

Noah Hawley egy végtelenül izgalmas utazásra invitál bennünket regényével, amely filmszerű képeivel nagy kedvencévé válhat a sorozat kedvelők számára is. A thriller rajongók polcain pedig kötelezően ott a helye (az uszodabérlet mellett).

Kiadó: 21. század Kiadó

Kapcsolódó bejegyzések

  • libri-natale.jpg
  • books-gifts.jpg
  • 4195728_5.jpg
  • covers_459677.jpg
  • mh.jpg

Könyvet ajándékba? - Nyugi, segítünk választani!

A könyv az egyik legszebb ajándék, amellyel meglephetjük szeretteinket karácsony alkalmából. Persze rögtön adódik a kérdés, milyen könyv kerüljön a fa alá? Mi az ami a megajándékozni kívánt személyt érdekli? Mit olvasna szívesen? Ehhez próbálunk segítséget adni. Elsőként a 21. század kiadó...

  • 43373_karacsonyi_image_PR_banner_image-iii.jpg
  • 75lpdQe75A3UG87Gs-e1513330969473.jpeg
  • 43373_karacsonyi_image_PR_banner_image.jpg

Karácsonyi ajándék a Libritől - Te rátaláltál már?

A Libri december 1-je és 24-e között megvalósuló kampányában könyvajándékokkal lepi meg az olvasás szerelmeseit. Nem kevesebb, mint 1000 könyvet rejt el országszerte, 20 vidéki városban és Budapesten, különleges helyszíneken, különleges csomagolásban, hogy átadhassa az idei év első karácsonyi...

  • TothKinga4.jpg
  • 3899115_5-e1511625062199.jpg

Tóth Kinga: Holdvilágképűek könyvbemutató

Ha egy különleges élményre vágytok, akkor feltétlenül látogassatok el november 28-án a Petőfi Irodalmi Múzeumba. Tóth Kinga rendhagyó könyvbemutatója igazi csemegének ígérkezik az irodalom és a vizuális kultúra kedvelői számára.  Tóth Kinga érdekes, egyedi színfoltja a magyar irodalmi és...

Szólj hozzá!