A pesti kávéházak krémje: Városliget Café&Bar
Értékelem! 5

Szeptember 26-án ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt A városligeti műjégpálya komplexum legújabb egysége a Café & Bár. A Városligeti Műjégpálya újra a régi A fővárosiak kedvenc korcsolyapályája és csónakázótava az elmúlt években a reneszánszát éli. Megújult technikailag és az épület renovációja is lezárult a nyár végével. Visszakapta hajdani pompáját, ezáltal igazi ..

Summary 5.0
Értékelem! 4
Summary rating from 1 user's marks. You can set own marks for this article - just click on stars above and press "Accept".
Accept
Summary 4.0 kiváló

A pesti kávéházak krémje: Városliget Café&Bar

Szeptember 26-án ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt A városligeti műjégpálya komplexum legújabb egysége a Café & Bár.

A Városligeti Műjégpálya újra a régi

A fővárosiak kedvenc korcsolyapályája és csónakázótava az elmúlt években a reneszánszát éli. Megújult technikailag és az épület renovációja is lezárult a nyár végével. Visszakapta hajdani pompáját, ezáltal igazi kuriózummá téve a rekreációs élményeket. A Műjégpálya vezetőinek és a kivitelezőknek egyaránt fontos volt, hogy az épület eredeti állapotát állítsák vissza, amelyhez korabeli leírásokat, terveket használtak fel. Ezáltal nem csak muzeális értéket teremtettek, hanem a komplexum igazi ékszerdobozává vált nem csak a Városligetnek, hanem a fővárosnak is.

Krúdy kedvenc helye lenne

A főépület rekonstrukciója magában foglalta a kávéház és bár felújítását is, melynek során az elsődleges cél a századfordulós Budapest nyüzsgő, mégis elegáns és nyugodt miliőjének visszacsempészése volt a 21. század rohanó forgatagába. Az összesen 3 hónap leforgása alatt elkészült, mintegy 230 milliós beruházás kivitelezésén több mint 100 szakértő (mérnökök, örökségvédők, kutatók, művészek, mesterek) munkálkodott a tökéletes eredmény elérése érdekében. Ezt az expeditív munkát 9 hónapos kutatás és előkészítés alapozta meg, és az alvállalkozók elhivatottsága tette gördülékennyé.

Az igazi pesti kávéházi hangulatot a festői panoráma mellett a minőségi étel- és italkínálat is biztosítja, amelyek Weszely József és Dobosy József chefek kezei közül kerülnek az asztalunkra. A helyi specialitások közé tartozik a főfogásként kínált Tányérhús, a velős csont pirítós kenyérrel, és az egyéb szürke marhából készülő ínyencségek. Szintén igazi kulináris élvezeteket ígérnek a háromféle frissen, helyben pörkölt termőhely szelektált kávéból készült barista műremekek, és az olyan desszertköltemények, mint a rózsás madártej, illetve az opera kávészelet tejfagylalttal, amelyhez remekül harmonizál egy pohár, a ház boraként aposztrofált Hilltop Neszmélyi Irsai Olivér, vagy a Városliget limonádéja, amely hűsítő és nyugtató hatású illatos levendulával kényezteti érzékeinket.

A gasztronómiai utazás, kikapcsolódás tökéletességéhez elengedhetetlen elem a kényelem. A belső harmonikus kialakítása mellett a személyzet szívélyessége és szakértelme, valamint az olyan apró figyelmességek, amelyek például a hölgyeket és urakat segítik a perfekt toalettjük fenntartásában, vagy az elegánsan megbújó részletek, amik az elektronikai kütyük komfortos használatához szükségesek, mind a professzionalistást és a maximalizmust példázzák.

A fentiek ismeretében bártan kijelenthető, hogy a Városligeti Café & Bár a legalkalmasabb helyszín egy randevúra, üzleti vacsorára, baráti vagy családi összejövetelre, vagy ”csak” arra, hogy kiüljünk egy napsütéses reggelen a teraszra, és egy illatos kávé kortyolgatása mellett olvasgatva Krúdy Szindbádját átengedjük magunkat a hangulatnak és, ha eljön a Gábli ideje, jóllakjunk.

  • liget3.jpg
  • liget2.jpg
  • liget4-e1389206759727.jpg
  • liget-5.jpg
  • liget7.jpg
  • liget6.jpg
  • liget8.jpg
  • liget9.jpg
  • liget10.jpg

Szólj hozzá!