A medve is ember! – Ted 2 kritika
Értékelem! 4

Folytatódnak az életre kelt plüssmackó és legjobb barátjának flúgos kalandjai. No, de vajon ezúttal is sikerült Seth MacFarlane agyából elég poént kifacsarni? A válasz egy határozott igen! Az előző film után nem sokkal vesszük fel megint a fonalat, keserűség és öröm keveredésével: John (Mark Wahlberg) már fél éve elvált kedvesétől, legjobb barátja, játékmacija és egyben ..

Summary 4.0 kiváló
Értékelem! 5
Summary rating from 1 user's marks. You can set own marks for this article - just click on stars above and press "Accept".
Accept
Summary 5.0

A medve is ember! – Ted 2 kritika

Folytatódnak az életre kelt plüssmackó és legjobb barátjának flúgos kalandjai. No, de vajon ezúttal is sikerült Seth MacFarlane agyából elég poént kifacsarni? A válasz egy határozott igen!

Az előző film után nem sokkal vesszük fel megint a fonalat, keserűség és öröm keveredésével: John (Mark Wahlberg) már fél éve elvált kedvesétől, legjobb barátja, játékmacija és egyben “villámtesója”, Ted (eredetileg Seth MacFarlane) elvette feleségül szíve választottját, Tami-Lynnt (Jessica Barth) a vegyesboltból. A házasságszentesítő maci-smaci után, mint kiderül, nem alakul éppen minden zökkenőmentesen. Ted és Tami-Lynn folyton veszekednek, mire végül kedvenc mackónk megvilágosodik: ha gyerekük lenne, talán újból megerősödhetne szerelmük. Csakhogy nem jön olyan könnyen az a medvecukor (Ted sajátos felépítése miatt ugyebár), így alternatív módozatokat kell kitalálni. Sajnos a kalandos procedúra végén az állam figyelmét is felkelti szőrös főhősünk, ők pedig behozzák a jogi lemaradásukat: vagyontárgynak nyilvánítják a mackót. Természetesen John és Ted nem hagyják annyiban a dolgot: ügyvédjük, Samantha (Amanda Seyfried) segítségével, ha törik, ha szakad, be akarják bizonyítani, hogy Ted is egy személy.

ted2-2-800x330

Jó látni, hogy a többé-kevésbé korrekt Hogyan rohanj a veszTEDbe után egy évvel Seth MacFarlane ismét képes valami vicces anyaggal előrukkolni. A poénok tekintetében nem is lehetett másra számítani, mint a tipikus “macfarlanizmusokra”, és ezúttal is betalál a viccek többsége. A trágárság, az abszurdum és a szatíra szentháromságából záporozó humorbombák tényleg nem kímélnek senkit és semmit – lehet, hogy egyeseknek ez már egy icipicit sok lesz, de aki már ráhangolódott a Ted-féle stílusra, az jót fog szórakozni. Arról nem is beszélve, hogy megint tele van szórva a játékidő aprócska utalásokkal, így a popkultúrában – vagy legalábbis MacFarlane kitalált univerzumaiban – kicsit is jártasak jól hegyezzék a fülük és szemük, még a végén lemaradnak valamiről (Family Guy rajongók előnyben!). Ezek az aprócska kikacsintások teszik még ellenállhatatlanabbá a Ted 2-t, de azért vannak direkten az arcunkba tolt, vaskos gegek is: dobogós helyen egy haláli Liam Neeson vendégszerepléssel és egy kimondhatatlanul röhejes Jurassic Park áthallással.

ted2-5-800x330

A színészek ezúttal is megbízhatóan teljesítenek, amennyire az egy totál komolytalan vígjátékban elvárható. Mark Wahlberg még mindig ugyanaz a csupa szív arc, akire bármikor számíthat legjobb barátja, Ted, de főleg ha piáról vagy fűről van szó. A Ted-univerzumba újoncként érkező Amanda Seyfried alakítása is tetszetős. A kicsit bohóka, csetlő-botló, de mindvégig segítőkész ügyvédbojtár karaktere üdítő színfolt a palettán, és még énekesi tudását is megcsillogtatja egy szívmelengető jelenetben – nyugi, itt nem fog berepedni a hangjától az ablaküveg, mint A nyomorultaknál! A többi szereplő szimpla egydimenziós karikatúra, olyannyira, hogy körülbelül ugyanannyi szerepük van, mint az első részben, bár egy ilyen hangulatú filmben ez nem is túlságosan zavaró – Giovanni Ribisi “enyhén” pszichotikus karaktere még mindig frenetikus például. Ezúttal talán kicsit túl gyorsan lezavarnák a főbb konfliktusokat, körülbelül mintha listáról pipálnák ki őket sebtében. Próbálnak egy kis extra drámaiságot is belevinni a történetbe, de annyira kiszámítható a végeredmény, hogy gyakorlatilag el is hagyhatták volna ezeket a jeleneteket, csak a játékidőt puffasztják fel.

ted2-3-800x330

Hasonlóan lehet értékelni a Ted 2-t, mint MacFarlane korábbi munkáit: korrekt, megbízhatóan közép-magas minőség apróbb hiányosságokkal és üresjáratokkal. Akiknek bejön az obszcén, szókimondó humor, és/vagy a rendező jellegzetes stílusa, azok jó eséllyel hahotázni fognak a moziban, akik meg nem kaphatóak a Family Guy-féle baromkodásra, azok nyugodtan kihagyhatják. Viszont ha már eldöntötted, hogy Neked bizony ott a helyed a vetítésen, akkor javaslom, élvezd ki teljesen az élményt, és maradj a stáblista végéig – még az is lehet, hogy nem hiába teszed.

Ted 2 (2015) színes, amerikai vígjáték
Rendezte: Seth MacFarlane
Forgatókönyv: Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild
Szereplők: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane, Amanda Seyfried, Jessica Barth, Giovanni Ribisi, Morgan Freeman
Forgalmazza: UIP-Duna Film

Kapcsolódó bejegyzések

  • FotorCreated.jpg

Te hinnél neki?

Te mit tennél, ha a már halottnak hitt gyermeked bekopogtatna az ajtón? Amy Gentry ezzel a gondolattal játszott el debütáló,  Ki ez a lány? című regényében. Nem sok rettegettebb dolog lehet egy szülő életében, minthogy elrabolják a gyermekét. De vajon, hogyan lehet azt feldolgozni ha az...

  • 33456507534_e372d291bb_z.jpg
  • 34297989445_71089740ed_z.jpg
  • 34298035405_7987a0c2df_z.jpg
  • 34298044085_d9d251ccef_z.jpg

Ami Tarantóban történik... - A főnök meg én meg a főnök

Carlo Goldoni fergeteges komédiáját ültette mai környezetbe a Thália Színház, így született meg legújabb előadásuk. A főnök meg én meg a főnök felhőtlen szórakozást ígér, két felvonásban. Goldoni 1746-ban, a Két úr szolgája című komédiájával teremtette meg annak idején a polgári vígjáték...

  • FotorCreated-13.jpg
  • LID_zsurik_OK_szines_small-e1493447443755.jpg

"A nagyregényeket szeretem a legjobban" - Interjú Fullajtár Andreával

Adva van tíz könyv, a 2016-os könyvtermés legjava: Jászberényi Sándor: A lélek legszebb éjszakája; Kepes András: Világkép; Krasznahorkai László: Báró Wenckheim hazatér; Nádas Péter: Az élet sója; Németh Gábor: Egy mormota nyara; Szabó T. Anna: Törésteszt; Térey János: Őszi hadjárat; Varró...

Szólj hozzá!