A medve is ember! – Ted 2 kritika
Értékelem! 4

Folytatódnak az életre kelt plüssmackó és legjobb barátjának flúgos kalandjai. No, de vajon ezúttal is sikerült Seth MacFarlane agyából elég poént kifacsarni? A válasz egy határozott igen! Az előző film után nem sokkal vesszük fel megint a fonalat, keserűség és öröm keveredésével: John (Mark Wahlberg) már fél éve elvált kedvesétől, legjobb barátja, játékmacija és egyben ..

Summary 4.0 kiváló
Értékelem! 5
Summary rating from 1 user's marks. You can set own marks for this article - just click on stars above and press "Accept".
Accept
Summary 5.0

A medve is ember! – Ted 2 kritika

Folytatódnak az életre kelt plüssmackó és legjobb barátjának flúgos kalandjai. No, de vajon ezúttal is sikerült Seth MacFarlane agyából elég poént kifacsarni? A válasz egy határozott igen!

Az előző film után nem sokkal vesszük fel megint a fonalat, keserűség és öröm keveredésével: John (Mark Wahlberg) már fél éve elvált kedvesétől, legjobb barátja, játékmacija és egyben “villámtesója”, Ted (eredetileg Seth MacFarlane) elvette feleségül szíve választottját, Tami-Lynnt (Jessica Barth) a vegyesboltból. A házasságszentesítő maci-smaci után, mint kiderül, nem alakul éppen minden zökkenőmentesen. Ted és Tami-Lynn folyton veszekednek, mire végül kedvenc mackónk megvilágosodik: ha gyerekük lenne, talán újból megerősödhetne szerelmük. Csakhogy nem jön olyan könnyen az a medvecukor (Ted sajátos felépítése miatt ugyebár), így alternatív módozatokat kell kitalálni. Sajnos a kalandos procedúra végén az állam figyelmét is felkelti szőrös főhősünk, ők pedig behozzák a jogi lemaradásukat: vagyontárgynak nyilvánítják a mackót. Természetesen John és Ted nem hagyják annyiban a dolgot: ügyvédjük, Samantha (Amanda Seyfried) segítségével, ha törik, ha szakad, be akarják bizonyítani, hogy Ted is egy személy.

ted2-2-800x330

Jó látni, hogy a többé-kevésbé korrekt Hogyan rohanj a veszTEDbe után egy évvel Seth MacFarlane ismét képes valami vicces anyaggal előrukkolni. A poénok tekintetében nem is lehetett másra számítani, mint a tipikus “macfarlanizmusokra”, és ezúttal is betalál a viccek többsége. A trágárság, az abszurdum és a szatíra szentháromságából záporozó humorbombák tényleg nem kímélnek senkit és semmit – lehet, hogy egyeseknek ez már egy icipicit sok lesz, de aki már ráhangolódott a Ted-féle stílusra, az jót fog szórakozni. Arról nem is beszélve, hogy megint tele van szórva a játékidő aprócska utalásokkal, így a popkultúrában – vagy legalábbis MacFarlane kitalált univerzumaiban – kicsit is jártasak jól hegyezzék a fülük és szemük, még a végén lemaradnak valamiről (Family Guy rajongók előnyben!). Ezek az aprócska kikacsintások teszik még ellenállhatatlanabbá a Ted 2-t, de azért vannak direkten az arcunkba tolt, vaskos gegek is: dobogós helyen egy haláli Liam Neeson vendégszerepléssel és egy kimondhatatlanul röhejes Jurassic Park áthallással.

ted2-5-800x330

A színészek ezúttal is megbízhatóan teljesítenek, amennyire az egy totál komolytalan vígjátékban elvárható. Mark Wahlberg még mindig ugyanaz a csupa szív arc, akire bármikor számíthat legjobb barátja, Ted, de főleg ha piáról vagy fűről van szó. A Ted-univerzumba újoncként érkező Amanda Seyfried alakítása is tetszetős. A kicsit bohóka, csetlő-botló, de mindvégig segítőkész ügyvédbojtár karaktere üdítő színfolt a palettán, és még énekesi tudását is megcsillogtatja egy szívmelengető jelenetben – nyugi, itt nem fog berepedni a hangjától az ablaküveg, mint A nyomorultaknál! A többi szereplő szimpla egydimenziós karikatúra, olyannyira, hogy körülbelül ugyanannyi szerepük van, mint az első részben, bár egy ilyen hangulatú filmben ez nem is túlságosan zavaró – Giovanni Ribisi “enyhén” pszichotikus karaktere még mindig frenetikus például. Ezúttal talán kicsit túl gyorsan lezavarnák a főbb konfliktusokat, körülbelül mintha listáról pipálnák ki őket sebtében. Próbálnak egy kis extra drámaiságot is belevinni a történetbe, de annyira kiszámítható a végeredmény, hogy gyakorlatilag el is hagyhatták volna ezeket a jeleneteket, csak a játékidőt puffasztják fel.

ted2-3-800x330

Hasonlóan lehet értékelni a Ted 2-t, mint MacFarlane korábbi munkáit: korrekt, megbízhatóan közép-magas minőség apróbb hiányosságokkal és üresjáratokkal. Akiknek bejön az obszcén, szókimondó humor, és/vagy a rendező jellegzetes stílusa, azok jó eséllyel hahotázni fognak a moziban, akik meg nem kaphatóak a Family Guy-féle baromkodásra, azok nyugodtan kihagyhatják. Viszont ha már eldöntötted, hogy Neked bizony ott a helyed a vetítésen, akkor javaslom, élvezd ki teljesen az élményt, és maradj a stáblista végéig – még az is lehet, hogy nem hiába teszed.

Ted 2 (2015) színes, amerikai vígjáték
Rendezte: Seth MacFarlane
Forgatókönyv: Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild
Szereplők: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane, Amanda Seyfried, Jessica Barth, Giovanni Ribisi, Morgan Freeman
Forgalmazza: UIP-Duna Film

Kapcsolódó bejegyzések

  • libri-natale.jpg
  • books-gifts.jpg
  • 4195728_5.jpg
  • covers_459677.jpg
  • mh.jpg

Könyvet ajándékba? - Nyugi, segítünk választani!

A könyv az egyik legszebb ajándék, amellyel meglephetjük szeretteinket karácsony alkalmából. Persze rögtön adódik a kérdés, milyen könyv kerüljön a fa alá? Mi az ami a megajándékozni kívánt személyt érdekli? Mit olvasna szívesen? Ehhez próbálunk segítséget adni. Elsőként a 21. század kiadó...

  • 43373_karacsonyi_image_PR_banner_image-iii.jpg
  • 75lpdQe75A3UG87Gs-e1513330969473.jpeg
  • 43373_karacsonyi_image_PR_banner_image.jpg

Karácsonyi ajándék a Libritől - Te rátaláltál már?

A Libri december 1-je és 24-e között megvalósuló kampányában könyvajándékokkal lepi meg az olvasás szerelmeseit. Nem kevesebb, mint 1000 könyvet rejt el országszerte, 20 vidéki városban és Budapesten, különleges helyszíneken, különleges csomagolásban, hogy átadhassa az idei év első karácsonyi...

  • TothKinga4.jpg
  • 3899115_5-e1511625062199.jpg

Tóth Kinga: Holdvilágképűek könyvbemutató

Ha egy különleges élményre vágytok, akkor feltétlenül látogassatok el november 28-án a Petőfi Irodalmi Múzeumba. Tóth Kinga rendhagyó könyvbemutatója igazi csemegének ígérkezik az irodalom és a vizuális kultúra kedvelői számára.  Tóth Kinga érdekes, egyedi színfoltja a magyar irodalmi és...

Szólj hozzá!