10 kilométerrel a föld felett – Airport, Hungary

10 kilométerrel a föld felett – Airport, Hungary

A felhők fölé, ahol mindig kék az ég. Ide repít fel bennünket Kordos Szabolcs a legújabb könyvével az Airport, Hungary-vel. Öveket becsatolni, dőljenek hátra megkezdjük a felszállást.

Kordos Szabolcs újságíró, író ismét nagyot alkotott. A szórakoztató, tényfeltáró könyvek világában jártas olvasók szívébe -minden bizonnyal már első könyvével, a Luxushotel Hungary-vel- belopta magát. Akkor az 5*-os szállodák zárt birodalmába vezetett el bennünket, leleplezve sötét titkaikat. Jó páran akadnak, akik éppen emiatt a kötet miatt kedvelték meg ezt a műfajt és persze szerettek bele Kordos Szabolcs stílusába. Az a helyzet, hogy az ő könyveit nem lehet nem szeretni. Az első kötetet aztán követte a többi a lelkes és kíváncsi olvasók pedig sorra falták őket. Kordosnak hála megismerhettük a taxisvilágot (Taxisilág, Hungary), utazhattunk a hiénák hátsó ülésein, hivatásos taxisok mellett, megismerhettünk érdekes sorsokat, különleges embereket. A hedonizmus hívei pedig belevethették magukat a hazai éttermek nyüzsgő mindennapjaiba (Eszem-iszom, Hungary). Az utazás szerelmesei szórakoztató görbe tükörbe nézhettek Turista from Hungary-ben. Most pedig ismét egy különleges szakma “szépségeibe” és viszontagságaiba avat be minket, olyan ajtókat tárva szélesre előttünk, amelyeknek korábban még a küszöbét sem láthattuk, nemhogy átlépjük azt.

csomag_kordos

A reptér szigorú, szervezetten működő gépezet, ahol egyetlen porszem is óriási vihart kavarhat és életeket sodorhat veszélybe. Manapság a repülés már nem egy bizonyos réteg kiváltsága. A fapados légitársaságok térhódításának köszönhetően sokszor egy vonatjegy árának a töredékéért utazhatunk Európa nagyvárosaiba. Kordos Szabolcs számtalan interjút készített légiutas-kísérőkkel, pilótákkal, a földi kiszolgáló személyzet tagjaival. Ők pedig csak meséltek és meséltek. Történeteik hol megrendítenek, hol mosolyt csalnak az arcunkra, de olyan is akad, amely úgy megdöbbent, hogy tátott szájjal meredünk magunk elé.

De vajon milyenek vagyunk mi, utasok? Mik a rigolyáink? Mely nemzet utazóközönségétől rázza ki a hideg a személyzetet? Kik okozzák a legtöbb bosszúságok és kikkel álom az utazás? Milyen kérései vannak a világsztároknak és hogyan utaznak a politikusok? Többek között erről is beszámolnak a könyvben megszólaló interjúalanyok. Valódi kilétük csak úgy, ahogy már megszokhattuk homály fedi, felcserélődtek a nevek, szerepek, sztorik, így nem tudhatjuk valójában kihez tartoztak, de Kordos Szabolcs arra a garancia, hogy a történetek hitelességén nem esett csorba és, hogy egytől-egyig mind valóban megtörtént.

A felelevenített emlékeken keresztül átélhetünk egy majdnem katasztrófával végződő landolást, gépeltérítést, sikeres és sikertelen életmentési kísérletet. Utazhatunk hírességekkel, helyet foglalhatunk híres és hírhedt politikusok mellett és drága italokat kortyolhatunk orosz milliárdosok magángépén. Mutyizhatunk a fapadosokon, elveszhetünk a reptéri forgatagban és arcpirító “meglepetéseket” találhatunk utastársaink csomagjaiban.

A könyv szerkesztése hasonlóan a korábbi kötetekhez nagyon gördülékeny. Minden fejezet újabb élményt tartogat és egyszer csak ezt vesszük észre, hogy már a végére is értünk. Bár a leíró rész nem olyan érzékletes, mint egy regénynél, az ember látja maga előtt a gépen, az egyenruhás személyzetet, érzi a biztonsági öv ölelését, hallja a turbinák zúgását.

Ha kezünkbe vesszük Kordos Szabolcs könyvét garantáltan más szemmel nézünk majd a reptéri személyzetre, légiutas-kísérőkre, pilótákra és nem utolsó sorban a Mikulásra. Leszálláshoz készüljenek! Köszönjük, hogy az Airport, Hungary-t választották!

Kiadó: 21. Század Kiadó

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • 36790194174_bbb28033e7_z.jpg
  • 37452263756_fa4cfe9928_z.jpg
  • 37452342926_b071eed9d7_z.jpg
  • 37469170242_257763e6dd_z.jpg

Valaki ellopta a pingponglabdát - Csoda korban élünk (Szigliget) kritika

Fergeteges bohózattal indítja az évadatot a Thália Színház. Michael Frayn darabját Hamvai Kornél átiratában élvezheti a közönség. A Csoda korban élünk (Szigliget) az 1950-es évek kommunizmusába repíti vissza a közönséget, ahol senki nem az, akinek látszik és minden megtörténik, aminek nem lenne...

  • Kult-konyvek-21.Szazad_kiado_1.png
  • 41049_thumb-e1507107146144.jpg
  • 41050_thumb.jpg
  • 41051_thumb.jpg
  • covers_438119-e1507107173402.jpg

Négy könyv, amit érdemes beszerezned ősszel

A 21. Század kiadó idén ősszel nagy dobásra készül és négy világsikerű könyvvel örvendezteti meg az olvasás és a könyvek szerelmeseit. Világirodalmi bestsellereket hoz el nekünk a KULT Könyvek sorozattal. Mi már alig várjuk őket, csapjatok le rájuk Ti is! Michael Chabon: Ragyog a hold ...

  • Untitled-collage.jpg

A boldogság ára...

Kinek mit jelent a boldogság? Egyeseknek a pénzt, másoknak egy sikeres karriert és van akinek egy jól működő házasságot. Michelle Frances bemutatkozó pszichológiai thrillerében,  A barátnőben mindenki csupán a saját boldogságát keresi, azonban, mint azt tudjuk a boldogságnak ára van, amit a...

Szólj hozzá!